Madholdet

Ingredienser.

450g andebryst

5 forårsløg

2 røde peber

2 spsk. olivenolie

200g bambusskud


Ris:

430g kogte basmati ris

2 tsk. majsstivelse (maizena)

2 æg

olie til friteringSådan gør du.

1. Ris, majsstivelse og æg røres sammen. Risblandingen lægges på en bageplade som er beklædt med bagepapir. Oven på risblandingen lægges endnu et stykke bagepapir, og blandingen rulles ud til en firkant på ca. 15x20 cm. Øverste lag bagepapir fjernes nu, og bagepladen placeres midt i ovnen i ca. 30 min. Ved 150°. Rispladerne skæres ud i 12 firkanter på 5x5 cm.. Opvarm olien i en gryde til den er meget varm. Rispladerne dybsteges til de er gyldenbrune. Tag dem op og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.

2. Krydr andebrystet med salt og peber og  læg det med skindsiden nedad på en varm pande. Steg det over jævn varme i ca. 12 min. På hver side, eller til det har en temperatur på 75° i centrum. Hæld fedtet fra og lad det hvile i 10 min.

3. Gør grøntsagerne klar. Forårsløgene skæres på skrå i ca. 1 cm. Tykke skiver og peberfrugterne skæres i tern på ca. 1 cm. Varm olien på en pande og svits grøntsagerne deri et par minutter. Derefter tilsættes bambusskuddene.

4. Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en skål. Saucen hældes over grøntsagerne og bringes i kog. Mandelflagerne ristes let og drysses over.

5. Skær andebrystet i tynde skiver som lægges oven på grøntsagerne. Der serveres de dybstegte ris til.


And med krydrede grøntsager og  dybstegte ris

Hovedret

4 personer

040202

Sauce:

4 spsk. Soya sauce

2 spsk. sherry

4 spsk. acasie honning

1 spsk. fint revet ingefær

2 fed presset hvidløg

2 spsk. fint hakket basilikum

1 tsk.. knust rosa peberkorn

2 dl grønsagsbouillon

4 spsk. majsstivelse (maizena)

30-40g mandelflager