Madholdet

Ingredienser.

4 andebryster

1 bananskalotteløg

2 dl. Portvin

250 g. kirsebær

2 spsk. kirsebær syltetøj

(Alternativt et glas kirsebærsauce)

3 dl. kyllingefond

Maizena til jævning

Salt og peber



Sådan gør du.

Klargør andebrysterne, rids skindet i rudemønster og krydr dem med salt og peber.

Læg dem med skinsiden på en kold stegepande. Sæt panden over ved svag varme til det meste af fedtet er smeltet, 8-10 min. Skru op for varmen og steg til skindet er sprødt. Vend brysterne og steg dem ca. 5 minutter til kødet føles spændstigt og er lidt rosa inden i. Tag dem af panden og lad dem hvile.


Hæld det meste af fedtet fra panden (gem det til at stege kartofler i). Hak skalotteløget fint og kom det på panden. Steg det ved middel varme under omrøring i 4-5 min. til de er bløde.


Skru ned for varmen og kog panden af med portvin. Kog til portvinen er reduceret næsten helt. Tilsæt kirsebær, syltetøj og kyllingefond. Bring det i kog og kog ind til det halve. Hvis saucen er for tynd, jævnes den med maizena og koger videre nogle minutter.


Blomkålspuré.

Blomkål koges mørt i letsaltet vand og presses igennem en fin sigte eller blend den. Blomkålspuréen varmes i en gryde og fløde og smør piskes i til konsistensen er let og blød. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Anretning: Skær andebrysterne i tynde skiver. Læg en skefuld blomkålspuré på en varm tallerken og skiver af andebryst ved siden af. Hæld saucen over andebrystet. Lidt friske grønne bønnner og nye gulerødder eller braiseret hjertesalat samt stegte kartofler, er fint tilbehør.


Andebryst med kirsebær og portvinssauce

Hovedret

4 personer

230913

Blomkålspuré:

1 blomkål
1 dl. fløde 
100 g. smør