Madholdet

Ingredienser.

2 stykker andebryst (a ca. 300 g)

40 korianderfrø (ca. 1/3 tsk)

20 hele sorte peberkorn (ca. 1/3 tsk)

8 hele nelliker

½ spsk fintrevet appelsinskal

2 dl friskpresset appelsinsaft

½ tsk groft salt

1 spsk fedt fra andeflæskesværene

 

Appelsinsauce:

marinade - fra 2 stykker andebryst

½ liter hvid mælkesauce

¾ tsk groft salt

evt. kulørSådan gør du.

Fjern eventuelle rester af fjer. Tag derefter skindene af de 2 stykker andebryst (gem skindene). Knus korianderfrø, peberkorn og nelliker i en morter. Kom krydderierne i en plastikpose sammen med appelsinskal og -saft. Kom de 2 stykker andebryst i posen og luk posen tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. ½ time.

Skær skindet i ca. ½ cm tynde strimler. Anbring dem på en kold stegepande på middel varme og steg til de er sprøde. Læg "andeflæskesværene" på et stykke fedtsugende papir og drys dem med salt. Gem andefedtet.


Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Gem marinaden. Kom andefedt i sauterpanden og varm det op.

Brun de 2 stykker andebryst i det varme fedt ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag andebryststykkerne af panden og drys med salt. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Appelsinsauce: Si imens marinaden og kom den i en gryde. Kog den ved jævn varme i ca. 6 min. eller til der er ca. ½ dl. Tilsæt saucen og salt. Bring saucen i kog og tilsæt eventuel sky fra andebryststykkerne. Smag til.


Lun rødkål: Kom rødkålen i en skål og hæld kogende vand over. Lad kålen blive i vandet i ca. 1 min. Hæld vandet fra og brus kålen over med koldt vand. Lad den dryppe af i en sigte. Kom andefedt i sauterpanden. Svits rødkålen ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt appelsinsaft, sukker, salt og peber. Varm kålen igennem og smag til.


Ved serveringen skæres kødet i tynde, skrå skiver og anrettes på et varmt fad. Pynt med "andeflæskesværene". Server appelsinsauce og den lune rødkål til samt aspargeskartofler.


Marineret andebryst med lun rødkål

Hovedret

4 personer

071111

Lun rødkål:

600 g rødkål i tynde, korte strimler

2 liter kogende vand

2 spsk fedt fra andeflæskesværene

½ dl friskpresset appelsinsaft

2 tsk sukker

1¾ tsk groft salt

friskkværnet peber


Tilbehør:

1 kg aspargeskartofler