Madholdet

Ingredienser.

2 gulerødder, 1 porre og 2 løg
1½ kg kalvetykkam
Salt og peber
Ca. 8 skiver bacon
1 spsk. smør
Ca. ½ l vand
5 kviste timian
5 enebær
Sådan gør du.

Tænd ovnen på 200°

Rengør grøntsagerne, og skær dem i grove stykker. Krydr stegen med salt og peber. Læg baconskiverne over stegen, og snør den sammen med bomuldssnor. Brun stegen på alle sider i smør i en stegegryde, og tilsæt derefter grøntsager, vand, timian og enebær. Lad stegen simre i cirka 1 time. Vend stegen undervejs.


Vildtsauce

Si væsken fra stegen. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet under konstant piskning til en ensartet masse. Tilsæt stegeskyen lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt derefter fløde, ribsgelé og eventuelt kulør. Smag sovsen til med balsamico, salt og peber.


Kartoffel-sellerikager
Skræl kartofler og selleri, og skær dem i meget tynde skiver. Brug et mandolinjern eller lignende. Riv osten fint. Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i et smurt ildfast fad. Drys ost, salt og peber mellem nogle af lagene. Afslut med lidt ost. Kom fadet i ovnen ved 200° i cirka 45 minutter.


Karamellisererde pærer og løg
Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehusene. Skræl løgene, og skær dem i kvarter. Læg pærer og løg i et ovnfast fad. Bland æblejuice, eddike og sukker. Rør i det, til sukkeret er opløst, og hæld det over pærer og løg. Kom fadet i ovnen og bag ved 200° i cirka 45 minutter. Giv eventuelt pærer og løg lidt grill inden servering, hvis de ikke er gyldne. Kom 1 tsk tyttebærsyltetøj i hver pære. Pynt med frisk timian.
Isabellas kalvesteg stegt som vildt

Hovedret

6-8 personer

140316

Vildtsauce
3½ dl stegesky
2 spsk. smør
2 spsk. mel
Ca. 2 dl fløde
3 spsk. ribsgelé
Evt. kulør
1 tsk. balsamicoeddike
Salt og peber

Kartoffel-sellerikager
1 kg kartofler
½ kg selleri
Ca. 100 g emmentaler
Salt og peber

Karamellisererde pærer og løg
4 faste pærer
4-6 løg
½ dl æblejuice
3 spsk. hvidvinseddike
½ dl sukker
8 tsk. Tyttebærsyltetøj
Frisk timian som pynt