Madholdet

Ingredienser.

Creme:

250 g mascarpone

Skal af 1 citron

2 spsk citronsaft

1½ dl fløde

100 g mørk chokolade

Karamelliseret ananas.

1 ananas skåret i små stykker

1 stk. vanillestang


Sådan gør du.

Tænd ovnen på 180º


Creme:

Pisk mascarpone, citronskal og saft sammen i en skål til en cremet masse. Tilsæt piskefløde, og pisk til en luftig creme. Hak chokoladen groft og kom den i massen. Gem lidt til pynt. Kom cremen i en sprøjtepose og stil den på køl, til den skal bruges.

Linsebund.

Bland mel, sukker og salt sammen og tilsæt smør skåret i små tern. Ælt dejen til den danner store krummer. Hæld ægget i lidt af gangen, og ælt til dejen netop hænger sammen. Pak den ind i film, og lad den hvile på køl i ½ time. Rul den afkølede dej ud på et meldrysset bord til en diameter på 30 cm. Stik 4 rondeller ud, der passer til formene. Smør formene og pres siderne og bunden ned i formen. Tag forsigtigt overskydende dej af kanterne, og prik i bunden med en gaffel. Bag dem i 20-25 min. ved 180 grader, til kanterne er gyldenbrune, og lad dem køle af.

Karamelliseret ananas.

Skær skrællen af ananassen, del den i kvarte og skær stokken i midten af. Skær ananassen i små skiver. Fjern kernerne på chilien og skær den i små tern. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.

Smelt sukkeret i en pande til det er brunt. Tilsæt chili, vanillekorn og ananas. Pres limesaften over blandingen, rør det sammen og lad det karamellisere.


Anretning.

Sprøjt mascarponecreme i linserne og stil små stykker chokolade i rundt omkring. Anbring på tallerken og fordel den lune karamellisere ananas ved siden af.
Lille linse med mascarponecreme og karamelliseret ananas med chili

Dessert

4 personer

260218

1 stk. chili

1 dl sukker

Saften fra 2 stk. lime


Linsebund:

220 g mel

50 g sukker

½ tsk salt

130 g koldt smør

1 sammenpisket æg