Madholdet

Ingredienser.

Tærtebund:

175 g hvedemel

75 g sukker

100 g smør

1 æg


4 pærer

Sådan gør du.

Tænd ovnen på 180 °

Bland mel og sukker sammen. Skær smørret i tern på ca. 2x2 cm. Kom det i mel-sukker blandingen og arbejd det sammen så dejen har konsistens som groft savsmuld. Pisk ægget sammen og hæld halvdelen i dejen. Saml den til en fast masse. Kom mere æg i, hvis den ikke hænger ordentlig sammen. Sæt dejen i køleskabet i ca. 30 min.


Smør 4 forme ø10 cm, så kagen ikke sætter sig fast. Del dejen i 4 stykker og rul den ud på bordet. Drys evt bordet med mel. Pres dejen ned i formen og fjern den overskydende dej.

Skræl og del pærerne i to og fjern kernehuset med en ske. Fjern også pærens stilk. Skær derefter pærerne i skiver på tværs og læg nogle af dem pænt på bunden af tærtene. Resten bruges til karamellisering.


Marcipanmassen:
Rør smør og sukker sammen, indtil det har en blød konsistens. Tilsæt æggene, revet marcipan og spiritus (eller æblecider) og rør godt sammen.

Hæld marcipanmassen over pærerne og glat det pænt ud. Drys med mandelflager og bag tærten i ovnen ved 180 ° varmluft i ca. 25-30 minutter.


Karamelliserede pærer.

Smelt sukkeret på en pande og når det får farve tilsættes smørret. Lad det bruse af og tilsæt resten af de skivede pærer. Lad det blive godt varmt i ca. 5 minutter.


Anret tærten med is og de karamelliserede pærer.

Lille fransk  pæretærte

Dessert

4 personer

051118

Marcipanmasse:

100 g smør

100 g sukker

3 æg

200 g marcipan

2 spsk Calvados

25 g mandelflager


Tilbehør:

Vaniljeis eller flødeskum


Karamelliseret pære:

75 g smør

50 g sukker

Pæreresterne