Madholdet

Ingredienser.

2 stk kyllingefilet

1 lille dåse aspargessnitter

1 pk bacon i skiver

100 gr champignon

1 spsk olie til stegning

Dressing:

1½ dl creme fraiche

1- 2 spsk mayonnaise

1 tsk sød fransk sennep

1 tsk citronsaft

salt og peber
Sådan gør du.

Tænd ovnen på 200º

Start med at koge kyllingefiletterne møre i en gryde med vand og salt (ca. 10-15 minutter). Tag dem op, afkøl dem og pluk dem i passende stykker.

Steg bacon skiverne sprøde og læg dem på fedtsugende papir.

Lad aspargesene dryppe godt af. Gem aspargesvandet. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist dem på en varm stegepande i lidt olie.


Lav nu en dressing af cremefraiche, mayonaise, sennep og citronsaft. Kom halvdelen af aspargessnitterne i og smag til med salt og peber. Vend til sidst kylling stykkerne og halvdelen af champignonerne i.

Er salaten for tyk spædes den op med en smule af asparges vandet.


Lav 4 rondeller ud af butterdejsrullen, bru en tallerken på 10-12 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Med en lille kniv ridses hver butterdejsplade hele vejen rundt ca 1 cm fra kanten. Pensl dejen med sammenpisket æg. Fordel resten af aspargessnitterne på bundene inden for cirklen, drys med parmesan ost og bag butterdejen i ca 15 minutter, indtil den er gylden og hævet op. Tag butterdejen ud og lad dem køle af i ca. 5 minutter.

Anret kyllingesalaten ovenpå den sprøde butterdej og pynt med resten af de ristede champignons, sprøde baconskiver brækket i mindre stykker og friske krydderurter.

Server straks.Butterdejsbund med kyllingesalat

Forret

4 personer

240918

Bundene.

1 stk butterdejsrulle

1 æg til pensling

4 spsk revet parmesanost


 

Tomater og lidt grønt til pynt