Madholdet

Ingredienser.

½ vaniljestang
100 g. sukker
140 g. pasteuriserede æggeblommer
6½ dl. Piskefløde

50 g mørk chokolade


Karamellisering og pynt
Ca. 100 g hvidt sukker (til at karamellisere med)
Lidt friske, blandede, halverede bær
Sådan gør du.

Tænd ovnen på 140º


Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret så kornene skilles ad. Rør vaniljesukker, sukker og æggeblommer godt sammen.

Kom piskefløden og den tomme vaniljestang op i en gryde og opvarm den til 90 grader (brug et termometer).

Tag gryden af varmen.

Tilsæt den varme piskefløde lidt ad gangen op i æggeblandingen, mens der piskes, således at fløden legerer blommerne let. Hæld den lune æggeblanding tilbage i gryden og sæt den over middelvarme, mens der igen piskes konstant. Stop når legeringen er præcis 80 grader og tag gryden væk fra varmen. Lad legeringen afkøle ½ times tid ved stuetemperatur.


Skum det øverste skum af, rør legeringen forsigtigt igennem for at fordele vaniljekornene og kom så legeringen op i små ildfaste skåle. Hak chokoladen i små stykker og fordel dem i skålene. Rør dem lidt rundt.

Placer skålene på i et ildfast fad og hæld vand i til midt op på skålene. Bag dem i en 140º varm ovn i ca. 30-40minutter - eller til cremen har sat sig - og giver efter ved let tryg. Afkøles i køleskabet, minimum 3 timer.


De kolde crème brûlée drysses med et tyndt jævnt lag sukker. Sukkeret karamelliseres hurtigt med en brænder.

Afkøles 5-6 minutter inden de pyntes med de halverede, friske bær og serveres straks.Creme brûlée med chokolade og friske bær

Dessert

4 personer

041119