Madholdet

Ingredienser.

450 gr hakket, frossen spinat

6 æg (delt i blommer og hvider)

1 dl fløde

300 gr flødeost naturel

3 spsk citronsaft

2 spsk sød sennep

1 rød peberfrugt

2 bundter purløg

200 gr røget laks i skiver

salt og peber

evt. frisk dild og citronbåde
Sådan gør du.

 Optø spinaten og pres den fri for væde. Kom spinat, æggeblommer, fløde, hvedemel, salt og peber i en food processor og kør til en cremet blanding. Man kan også komme ingredienserne i en skål og røre det godt sammen med en elmikser. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt sammen med spinatblandingen. 

Fordel blandingen helt ud til kanten på en bageplade beklædt med bagepapir - laget skal være ca ½-1 cm tykt. Bag spinatbunden ved 200 grader (ikke varmluft) i 15-20 minutter eller til den har sat sig - mærk evt. efter ved at give bunden et let tryk med fingerspidserne. Lad bunden afkøle helt. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og læg spinatbunden herpå med bagsiden opad. Træk det brugte bagepapir af.

Rør flødeost sammen med citronsaft og sennep. Tilsæt hakket peberfrugt og klippet purløg. Skær laksen i mindre bidder og kom den i flødeosteblandingen. Smag til med salt og peber. Fordel fyldet på den afkølede spinatbund og rul bunden stramt sammen til en roulade ved hjælp af bagepapiret. Pak rouladen ind i bagepapir og lad den hvile på køl til dagen efter. Skær rouladen i skiver á 1-1½ cm's tykkelse og anret dem på et fad. Pynt med frisk dild og evt. citronperler på toppen.Spinatroulade med laks

Juleretter

20 skiver

000000