Madholdet

Ingredienser.

4 pladser filodej

1 spsk smør til pensling

½ agurk (ca. 200 g)

1 rød chilipeber

3 spsk smør

160g tigerrejer  

1 lille hakket fed hvidløgSådan gør du.

Tænd ovnen på 200°

Filokurve:

Lav 4 kugler af alufolie på størrelse med mandariner. De skal bruges til forme. Læg alukuglerne på en plade med bagepapir.

Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde, så dejen ikke tørrer. Pensl pladerne med fedtstoffet. Skær dem i 24 stykker à ca. 12 x 12 cm. Læg 4 stykker dej i stjerneform oven på hinanden. Læg "stjernerne", med smørsiden nedad, hen over alukuglerne. Form "stjernerne" til kurve med flade bunde. Bag filokurvene midt i ovnen til de er pæne gyldne. De skal have ca. 12 minutter. Fjern forsigtigt alukuglerne, når kurvene er bagt.

Del agurken på langs og fjern kernerne. Skær agurken i ½ cm tykke skiver. Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (1 spsk i alt).

Varm fedtstoffet i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rejerne ca. 1 min. og tilsæt agurk, chili og hvidløg. Svits yderligere ca. 1 min. og vend citronmelisse og salt i. Smag fyldet til.

Servering: Stil filokurvene på portionstallerkener. Fordel det varme fyld i kurvene og læg en klat cremefraiche på toppen. Pynt med limebåde.


Filodejskurve med rejefyld

Forret

4 personer

221012


2 spsk hakkede friske citronmelisseblade

½ tsk groft salt

1 dl creme fraiche 15%


Tilbehør:

Limebåde.